Cele mai bune cărucioare sport

Un cărucior sport este potrivit copiilor cu vârste trecute de șase luni de viață, atunci când deja bebelușul reușește să stea așezat în funduleț. Și cum perioade de șase luni se identifică cu șederea acestuia în funduleț, părinții ar putea fi pregătiți să facă trecerea de la căruciorul tip landou, cu un design extrem de atrăgător, dar în care bebelușul nu poate sta așezat decât în poziție culcat, la căruciorul sport. Am putea vorbi despre cele mai bune cărucioare sport abia după ce bebelușul reușește să se ridice și astfel să stea poziționat în funduleț, fiind capabil să vadă lumea diferit.

Cele mai bune cărucioare sport

Cele mai bune cărucioare sport pot fi achiziționate fie în varianta obișnuită, fie în varianta 2 în 1 sau 3 în 1, acestea fiind de obicei cumpărate încă din primele luni de viață. Atât cărucioarele 2 în 1, cât și cărucioarele 3 în 1 beneficiază de landou, ce se poate transforma în cărucior sport. Dacă totuși nu ați făcut această opțiune încă de la început ar fi indicat să aveți în vedere achiziția unui cărucior sport care să facă parte din top cele mai bune cărucioare sport, întrunind condițiile de siguranță și mai ales de confort pentru bebeluș.

Nu putem alege un cărucior sport doar după designul său extrem de atrăgător. Am putea aduce în discuție un cărucior sport care să întrunească la cele mai înalte standarde, referindu-ne la calitate, condițiile de confort, siguranță și brand.

Cele mai bune cărucioare sport nu sunt întotdeauna și foarte scumpe, astfel că părinții ar trebui să le aleagă pe acelea care vor putea să satisfacă nevoile bebelușului din momentul respectiv. De aceea, un cărucior sport ce face parte din acest top trebuie să fie realizat din materiale de cea mai bună calitate, să beneficieze de huse care să se poată detașa și astfel să poată fi spălate cu ușurință și de huse care să îl protejeze atât în fața vremii neprietenoase, precum și în fața radiațiilor UV.

De asemenea, cadrul din care este confecționat căruciorul trebuie să fie din aluminiu, acest lucru făcându-l mult mai ușor de manevrat, având o greutate mult mai mică. Orice obstacol ce va ieși în calea părinților va putea fi depășit mult mai ușor decât vă imaginați, iar trecerea peste bordurile trotuarelor se va face destul de rapid.

Plierea căruciorului sport din acest top alcătuit pentru cele mai bune cărucioare sport trebuie să fie compactă și foarte ușor de făcut, chiar și cu ajutorul unei singure mâini. În acest mod, căruciorul va putea fi urcat sau coborât cu ajutorul liftului, ba chiar mai mult de atât va putea încăpea mult mai ușor în portbagajul mașinii, în cazul unor plimbări în locuri mai îndepărtate.

Cele mai bune cărucioare sport trebuie să beneficieze de un spătar lat, care să se poată lăsa în trepte, confortabil în timpul mersului. Mânerul căruciorului trebuie să fie reversibil, astfel încât poziția bebelușului în timpul deplasării să se poată face cu mare ușurință.

Sistemul de frânare pentru cele mai bune cărucioare sport trebuie să fie foarte atent realizat, aceste produse trebuind să beneficieze de frâne de cea mai bună calitate, dar și de un sistem de blocare al roților foarte bine realizat, potrivit pentru momentul în care căruciorul se află în repaus. Și tot la capitolul siguranță, căruciorul trebuie să beneficieze de centuri de prindere a bebelușului foarte rezistente și în același timp confortabile, care să nu îi creeze niciun disconfort micuțului în timpul deplasării.

Așadar, cele mai bune cărucioare sport îndeplinesc în primul rând nevoile bebelușului, iar mai apoi alegerea unui cărucior de acest tip trebuie să se facă în funcție de brand, design și de culoare. Cele mai bune cărucioare sport pot aparține, desigur, unor branduri renumite, a căror modele se detașează de toate celelalte produse de acest tip din piață, dar pot aparține și unor branduri mai puțin renumite care pun mare preț pe calitate și confort.

Și cum un bebeluș trebuie plimbat cât mai mult timp în aer liber, este nevoie de alegerea celui mai bun cărucior, celui mai bun produs de acest tip, care să fie pe de o parte extrem de confortabil pentru cel mic și în același timp foarte rezistent și mai ales sigur. Atunci când vine vorba despre siguranța bebelușului tău nu trebuie să faci rabat de la niciun criteriu, să nu renunți la niciun obiectiv pe care căruciorul va trebui să îl întrunească.

Fiecare părinte trebuie ca mai înainte de a alege un cărucior sport cu un design deosebit să se gândească bine la nevoile bebelușului său și astfel să aleagă tipul acestui cărucior. Și acest lucru pentru că un cărucior sport poate fi de jogging, tip umbrelă și de teren, fiecare fiind potrivite pentru un anumit tip de activități.

Cărucioarele tip jogging au roți mari și pot fi împinse din alergare. Beneficiază de frâne foarte bune, însă ele nu se pliază la fel de ușor ca alte cărucioare de tip sport existente în piață. Aceste cărucioare se folosesc pentru bebelușii mai mari de șase luni. De obicei, acestea au doar trei roți, dar există și modele cu patru roți.

Cărucioarele de teren au un aspect mai robust, pot fi împinse destul de ușor și au trei sau patru roți. Beneficiază de un sistem de frânare destul de eficient. Acest tip de cărucioare se pot folosi chiar și pe un teren accidentat.

Cărucioarele tip umbrelă se pliază foarte ușor, sunt cele mai ușoare și pot fi manevrate foarte ușor de către părinți. Aceste cărucioare nu ocupă aproape deloc mult spațiu, roțile se pot bloca, însă nu sunt recomandate pentru copiii cu vârste foarte mici.

Cele mai bune cărucioare sport trebuie să întrunească câteva caracteristici importante:

roțile trebuie să fie pivotante, acestea manevrându-se foarte ușor în timpul mersului, iar împingerea lui se va face destul de facil.
fiabilitatea căruciorului – trebuie să aibă un spătar reversibil, centuri de prindere sigure și să poată fi împins cu ușurință.
manevrabilitatea – cele mai bune cărucioare sport trebuie să fie împinse cu mare ușurință, mersul fiind o adevărată plăcere pentru părinți.
confort – un cărucior sport trebuie să fie cât se poate de confortabil și să prezinte anumite accesorii care să îi ajute pe părinți, precum husele de ploaie, soare, huse pentru picioare.

De aceea, mai jos am alcătuit un top pentru cele mai bune cărucioare sport, demne pentru bebelușul tău, care îi vor satisface întocmai nevoile acestuia.

1. Căruciorul Coccolle Juno este considerat poate cel mai bun produs de acest tip. Are o greutate foarte mică, beneficiază de un cadru din aluminiu, lucru care îl face să fie foarte ușor de împins și dirijat. Beneficiază de spătar ajustabil, copertină reglabilă, roți pivotante și blocabile, centuri de prindere în 5 puncte.

2. Căruciorul Graco Evo Chili face parte din top cele mai bune cărucioare sport fiind un cărucior extrem de apreciat, ce aparține acestui producător. De asemenea, produsul beneficiază de 2 roți fixe pe partea din spate și de doua roți pivotante și blocabile pe partea din față. Beneficiază de ham de prindere în 5 puncte și bară de protecție. Este un produs cât se poate de confortabil, ce poate fi găsit într-o paletă cromatică destul de diversă. Se pliază foarte ușor și poate fi manevrat cu ușurință de către părinți. De asemenea, ar fi bine de precizat că acest tip de cărucior beneficiază de un coș de cumpărături destul de încăpător și poate fi folosit până la vârsta de trei ani ai bebelușului.

3. Căruciorul KinderKraft Buggy Prestige face parte din top cele mai bune cărucioare sport pentru copii. Acesta are un spătar care se poate regla în 5 poziții, la fel cum și suportul pentru picioare poate fi ajustat. Acest cărucior poate fi folosit de la naștere și până atunci când bebelușul ajunge la vârsta de trei anișori. Este un cărucior foarte sigur, roțile din spate beneficiază de un sistem de frânare foarte bun, iar roțile din față se rotesc și se pot bloca cu ușurință de către părinți. Se pliază foarte ușor, putând încăpea în lift sau în portbagajul mașinii și nu ocupă un spațiu foarte mare.

4. Chicco Sport Multiway Evo este un cărucior foarte bun, cel puțin făcând raportul preț/calitate. Acest cărucior se numără printre cele mai bune cărucioare sport, fiind confecționat din materiale de cea mai bună calitate, făcând față intemperiilor vremii, dar și radiațiilor UV. Cărucioarul are 4 roți – două fixe și două pivotante. Acesta beneficiază de un sistem de frânare foarte bun, dar și de suspensii și amortizoare. Se pliază foarte ușor și ocupă un spațiu foarte mic. Are o greutate de numai 8 kilograme, un sistem de prindere în 5 puncte și poate fi folosit din primele zile de viață și până la greutatea de 15 kilograme a bebelușului.

5. Chipolino Sport Ava este unul dintre cele mai bune cărucioare sport, prezente în acest top. Este un cărucior tip umbrelă, fiind confecționat dintr-un cadru de oțel, fiabil și foarte ușor de manevrat în timpul deplasărilor. Apărătorile, protecțiile pentru umeri, dar și sistemul de prindere în 5 puncte transformă acest produs într-unul cât se poate de sigur. Sistemul de frânare este foarte bun și atent realizat de către producători. Acest cărucior este potrivit pentru copiii mai mari de vârsta de șase luni de viață.

Alegerea unui cărucior sport nu este cel mai simplu lucru mai ales pentru părinții începători, aflați la primul bebeluș. Cu toate acestea, un cărucior tip sport este absolut necesar mai ales după ce bebelușul împlinește vârsta de șase luni și poate sta așezat în funduleț. Veți observa că dintr-o dată, atunci când deja a experimentat o altă poziție în afară de cea culcat mai mult ca sigur nu va mai avea răbdare să stea așezat în landou. Un cărucior sport devine pentru bebeluș și pentru părinții acestuia o adevărată necesitate. În plus, acest tip de cărucior se manevrează mult mai ușor, beneficiază de un sistem de pliere foarte eficient și astfel va fi mult mai ușor de împins de către părinți. Dincolo de design vei avea nevoie de un cărucior fiabil și ușor de manevrat în timpul călătoriilor prin parc sau chiar și pe terenuri mai accidentate.

Cele mai bune marci de carucioare sport

Cele mai bune mărci de cărucioare sport

Cele mai bune mărci de cărucioare sport sunt cele care s-au remarcat de-a lungul timpului prin atenția la detalii și la nevoile copilului și ale părinților și care au încercat permanent să țină pasul cu aceste cerințe, îmbunătățind tehnica de realizare și designul cărucioarelor sport. Norvegienii și italienii sunt cei […] mai mult »

Cele mai scumpe carucioare sport

Cele mai scumpe cărucioare sport

Cărucioarele care întrunesc toate cerințele părinților legate de siguranța, utilitatea și calitatea materialelor folosite sunt, de obicei, cele mai scumpe. Sistemul de siguranță cu fixare în 5 puncte, sistemul de blocare al roților, sistemul de amortizare în cazul terenului denivelat și sistemul de reglare a scaunului în funcție de înălțime […] mai mult »

Cele mai frumoase carucioare sport

Cele mai frumoase cărucioare sport

Cele mai frumoase cărucioare sport sunt cele care au un design modern, culori vibrante sau imprimeuri deosebite și corespund cerințelor și nevoilor părinților. Confortul și siguranța copilului, ușurința în manevrare, sistemul de pliere și dotarea cu accesorii a căruciorului sunt aspectele de care țin cont mămicile, pe lângă cel estetic, […] mai mult »

Cele mai ieftine carucioare sport

Cele mai ieftine cărucioare sport

Pâna la vârsta de 6 luni este recomandat ca bebelușul să fie transportat în landou (care permite ca spatele copilului să stea întins pe un plan perfect drept protejându-i coloana vertebrală) sau în scoică (care are o forma ușor curbată, imitând poziția fetală, fără a pune presiune pe coloană). După […] mai mult »