Cele mai bune cărucioare pentru gemeni

Unul dintre primele și cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere când vine vorba de aducerea pe lume a unui copil este pregătirea cu toate obiectele necesare pentru asigurarea unui trai bun pe viață. Căruciorul este poate unul dintre cele mai utilizate obiecte de bebeluși, atât în primele luni de viață, cât și în cele ce urmează, până când micuțul ajunge să stăpânească mersul perfect.

carucioare gemeni

În cazul în care deja ați aflat că veți avea gemeni, criteriile pe baza cărora veți face selecția unui cărucior capătă și mai multă amploare. Achiziționarea cele mai bune cărucioare pentru gemeni pune mai multă presiune pe părinți întrucât acesta trebuie să fie perfect pentru două suflețele, nu doar pentru unul. Totuși, alegerea cele mai bune cărucioare pentru gemeni perfecte și potrivite nevoilor familiei dumneavoastră nu este ceva imposibil de realizat. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă documentați temeinic cu privire la aspectele pe care aceste cărucioare le pot îndeplini, trebuie să stabiliți un buget și trebuie să vă păstrați calmul. Aveți suficient timp la dispoziție să luați cea mai bună decizie în cazul în care începeți să vă interesați de cele mai bune cărucioare pentru gemeni în momentul în care aflați că veți avea gemeni.

Nașterea unui copil este o binecuvântare pentru orice familie, iar în cazul în care dumneavoastră veți aduce simultan două suflete pe lume, bucuriile se dublează. Concomitentă cu dublarea bucuriilor este și dublarea atenției și a produselor necesare pentru micuții bebeluși. Deși creșterea a doi copilași în același timp poate fi considerată o provocare, tratată cu calm și cu pregătire din timp, veți face față cu brio, mai ales dacă veți alege dintre cele mai bune cărucioare de gemeni.

Dacă vă doriți să aflați mai multe informații care v-ar putea ajuta în alegerea cele mai bune cărucioare pentru gemeni, acesta este articolul perfect pentru dumneavoastră.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni - Pregătirea din timp

În momentul în care aflați că veți deveni părinți de gemeni, trebuie să începeți să vă pregătiți. Cel mai indicat este să faceți o listă cu obiectele pe care un bebeluș le necesită în primele luni de viață, după care puteți înmulți totul cu noi. Este bine să vă documentați din timp întrucât sunt multe obiecte care sunt confecționate special pentru doi bebeluși, cum ar fi cărucioarele pentru gemeni. Aceste obiecte special făcute pentru gemeni sunt menite să vă ușureze sarcinile pe care va trebui să le îndepliniți simultan pentru doi copii. Deși articolele pentru gemeni nu sunt atât de comune și de ușor de găsit precum cele destinate unui singur copil, există foarte multe site-uri speciale și magazine specifice unde puteți găsi tot ce vă trebuie.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni și dispunerea locurilor

Primul aspect pe care îl veți afla despre cărucioarele de gemeni este acela că ele au două moduri de dispunere a locurilor, adică de plasament al bebelușilor. Primele cărucioare pentru gemeni sunt de tipul unul lângă altul, cunoscute în denumirile de specialitate ca side by side sau duo. Cel de-al doilea tip de cărucioare pentru gemeni sunt bazate pe amplasamentul bebelușilor unul în spatele celuilalt, tip cunoscut și după denumirile de tandem sau twin. Criteriile care stau la baza alegerii tipului de cărucior sunt în funcție de practicabilitate și intuiția părinților. Pentru a vă putea decide, vă vom prezenta pe scurt câteva caracteristici despre fiecare. În cazul cărucioarelor de gemeni cu amplasamentul locurilor unul lângă altul, acesta este cea mai populară variantă. Totuși, trebuie luat în calcul aspectul spațiului – acest tip de poziționare a locurilor crește foarte mult lățimea căruciorului.

Una dintre cele mai frecvent întâlnite probleme în acest caz este încadrarea căruciorului prin spațiul unei uși înguste – mai ales în interiorul unui lift. Această problemă este valabilă doar în cazul în care gemenii sunt poziționați în cărucior, dar este un aspect care vă poate da de gândit. Varianta poziționării locurilor spate în spate poate remedia această problemă, dar partea negativă este aceea că gemenii nu vor putea vedea împrejurimile în același timp și nici dumneavoastră nu veți putea face contact cu ei simultan.

Bineînțeles că o soluție pentru remedierea acestei probleme este acela de a alterna poziția gemenilor periodic. Indiferent de decizia pe care o veți lua ca familie, o informație de bază și foarte importantă este aceea că nu ar trebui să alegeți un cărucior care să aibă o lățime mai mare de 80 de cm întrucât aceasta vă poate incomoda foarte mult.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni și perioada de utilizare a acestora
Acest criteriu este foarte important în achiziționarea oricărui tip de cărucior, nu doar în cele dedicate gemenilor. Este un aspect foarte important întrucât este vorba de doi bebeluși, nu de unul singur. Dacă în cazul unui singur copil, acesta putea fi ținut de un părinte sau așezat într-un cărucior cât timp se întreprindea altă activitate, în cazul gemenilor, un părinte nu poate ține doi copii simultan în deplină siguranță.

Majoritatea cărucioarelor de gemeni nu permit folosirea acestora de la începutul nașterii, când gemenii sunt încă niște mici bebeluși. Cele mai multe cărucioare de acest gen sunt în siguranță pentru utilizare după împlinirea vârstei de 6 luni și pot fi folosite chiar până la vârsta de 3 ani, în funcție de cazuri.

Cu cât perioada de utilizare este mai lungă, cu atât este mai benefic pentru familie, însă și costurile vor crește în această direcție. Bineînțeles că oricând puteți opta pentru două cărucioare separate, dar acestea nu sunt întotdeauna o variantă bună. În primul rând ar fi o alegere mult prea costisitoare – mai ales dacă veți alege niște cărucioare trainice, iar în al doilea rând, acestea trebuie manevrate de două persoane, prin urmare gemenii nu vor putea fi plimbați doar de mamă sau doar de tată sau de orice altă persoană, dar singură.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni și accesoriile

Accesoriile sunt foarte utile și în cazul unui singur bebeluș, așa că vă imaginați cât de utile pot fi în cazul a doi copii. Accesoriile au rolul de a vă ușura muncă dumneavoastră, ca părinte, dar și de proteja sau a înveseli gemenii. Acestea variază foarte mult în funcție de brand, de preț, iar multe dintre ele nu sunt incluse în pachetul standard al căruciorului – le puteți achiziționa separat, la un preț suplimentar, în funcție de preferințele personale. Cele mai cunoscute și utile accesorii în cazul unor cărucioare de gemeni sunt spătarele și mânerele reglabile, parasolarele, plasele de țânțari, husele sezoniere și multe altele. De asemenea, tot la capitolul accesorii intră și spațiile de depozitare. Căutați un cărucior cu cât mai multe spații de depozitare. De multe ori părinții nu iau în calcul faptul că atunci când au gemeni, toate obiectele pe care trebuie să le care după ei se dublează – două sticluțe de apă, două castronașe cu mâncare, două babețici și lista poate continua. De asemenea, genata special pregătită pentru bebeluși va fi și ea mai grea din această cauză, iar un spațiu bun și mare de depozitare vă va ușura munca cauzată de căratul acestei genți.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni și siguranța

Deși este posibil să fiți nevoiți să scoateți din buzunar o sumă mai mare, atunci când vine vorba de siguranța gemenilor dumneavoastră, investiția merită făcută negreșit. Siguranța este dictată în primul rând de numărul de prindere al centurilor de siguranță. Cele mai indicate și des întâlnite sunt cele cu prindere în 3 puncte și cele cu prindere în 5 puncte. De regulă, prinderea în 5 puncte este mai avantajoasă în momentele în care gemenii sunt mai micuți, ei trebuie să fie statici, nu își pot controla corpul, iar trecerea la prinderea în 3 puncte poate fi efectuată în momentul în care gemenii cresc, întrucât aceștia pot comunica, pot sta în funduleț și sunt mai dornici de explorare. Tot legat de siguranța adusă de cărucioarele de gemeni, trebuie să verificați și sistemul de frânare al roților cărucioarelor. Întrucât greutatea suportată de cărucior este mai mare și la fel este și dimensiunea lui, sistemul de frânare trebuie să fie mai bine pus la punct și mai puternic.

De asemenea, nu achiziționați niciodată un cărucior fără să verificați roțile acestuia. Roțile cărucioarelor de gemeni de calitate ar trebui să se rotească independent, să aibă niște dimensiuni medii spre mari pentru a putea asigura suport și susținere și să nu fie elastice sau ușor de deformat pentru a se evita posibilitatea de a se bloca căruciorul sau chiar mai rău, de a se răsturna.

Chiar și numărul roților este un criteriu important. Cărucioarele pentru gemeni vin cu numărul clasic de 4 roți, cu numărul de 3 roți (care nu este mereu indicat deoarece poate fi ușor nesigur) sau cu numărul de 6 roți, stabilitatea căruciorului fiind mai mare. Roțile căruciorului pot fi pivotante sau fixe, în funcție de producător și de utilitatea acestora. Tot în raport cu siguranța, verificați și materialele din care este confecționat căruciorul astfel încât să fie unele rezistente, durabile și să nu fie predispuse la rupere, zgâriere, îndoire etc.. Cărucioarele de gemeni trebuie să fie suficient de sigure și de rezistente cât să facă față la doi copii, nu la unul singur.

Cele mai bune cărucioare pentru gemeni și greutatea

După cum probabil vă așteptați deja, greutatea unor cărucioare de gemeni este cu mult mai ridicată față de greutatea unui cărucior obișnuit. Acest lucru este cauzat de dublarea fiecărui element component al căruciorului – scaunul pentru bebeluși, accesoriile în plus, sistemul de dispunere al locurilor, materialele mai dure etc.. Greutatea unui astfel de cărucior afectează cel mai mult ușurința transportării și a depozitării căruciorului, mai ales în momentele în care va fi manevrat de o singură persoană, de exemplu mama sau bunica, care nici nu dispun de o forță uriașă. Recomandările standard susțin că aceste cărucioare de gemeni ar trebui să aibă o greutate undeva în jur de 15 kg. Totuși, nu este indicat sau recomandat ca această greutate să fie depășită cu mai mult de 2-3 kg.