Cele mai bune cărucioare pentru fete

O fetiță vă va umple cu siguranță sufletele de bucurie și este datoria dumneavoastră în calitate de părinți să îi oferiți cele mai bune condiții de viață. Una dintre cele mai grele decizii pe care o veți avea de făcut va fi achiziționarea unui cărucior perfect pentru micuță. Este indicat ca acest aspect să fie rezolvat cu destul de mult timp înainte de naștere.

cele mai bune carucioare pentru fete

Momentul nașterii este un moment unic în viață, atât pentru mamă, care a ținut în pântecul ei un suflet și în sfârșit l-a adus pe lume, cât și pentru tată, care ajunge să își cunoască în sfârșit comoara, dar și pentru toți membrii familiei. Perioada apropiată de dinaintea nașterii, cât și cea imediat următoare, sunt perioade pline de agitație, de stres, de descoperire a unor lucruri noi, prin urmare nu veți avea timp să vă ocupați de alegerea unui cărucior perfect pentru fete. Acest proces trebuie realizat din timp și trebuie analizat în amănunt, ținând cont de câteva criterii foarte importante pe care le vom detalia mai jos.

Achiziționarea cele mai bune cărucioare pentru fete  va atrage cu sine și niște costuri mai mari, însă fiecare ban cheltuit pentru viitorul copilului dumneavoastră va merita. Calitatea căruciorului vă va ușura și dumneavoastră viață, dar și micuței, din mai multe puncte de vedere. De asemenea, dacă veți achiziționa cele mai bune cărucioare pentru fete, vă veți putea bucura de el pentru mai multe generații, în special dacă micuța va avea mai multe surioare.

În cazul în care începeți cercetările pentru descoperirea celor mai bune cărucioare de fete, în continuare veți descoperi cele mai importante criterii pe care trebuie să le îndeplinească acestea, pe toate planurile.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și aspectul

Din fericire pentru tinerii părinți, în prezent nu mai există condiționarea din punctul de vedere al culorilor sau a imprimeurilor, cum era pe vremuri. Dezvoltarea industriei cărucioarelor și a articolelor pentru copii a adus cu sine o paletă de culori mult mai diversificată, dar și a imprimeurilor specifice – păpuși, floricele, steluțe etc.. Culorile alese cel mai adesea de către părinți pentru cărucioarele de fete sunt roz, mov, nuanțele pastelate și toate celelalte variațiuni ale acestor nuanțe și culori. De asemenea, aceste cărucioare de fete pot veni accesorizate cu tot felul de elemente adiacente, cum ar fi florile, coronițele de prințese, fundițele și multe altele, care pot fi adăugate pe copertină, pe mâner sau pur și simplu desenate pe exteriorul cărucioarelor.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și greutatea

Greutatea este un criteriu foarte important despre cărucioarele de fete sau toate cărucioarele în general, pe care mulți dintre părinți nu îl iau în considerare deoarece sunt de părere că există alte criterii mai importante. Într-adevăr, sunt alte criterii care ar trebui luate în considerare superior acestuia. Însă greutatea este un detaliu despre cărucioarele de fete care chiar poate face diferența în multe situații. Dacă în primele luni de viață bebelușii sunt ușori și probabil nu se simte o diferență sesizabilă în ceea ce privește greutatea căruciorului în timpul manevrabilității sale și chiar și în timpul depozitării și transportării acestuia, pe măsură ce bebelușul crește, va crește și greutatea acestuia. O fetiță de aproximativ 2 ani poate cântări chiar 12 kg, o greutate ce dacă este adunată cu cea a căruciorului poate reprezenta o dificultate pentru părinți, în special pentru mămici sau bunici, care este posibil să nu aibă atât de multă forță pentru împingerea căruciorului. Această greutate pentru reprezenta un impediment în special în momentele în care veți fi nevoiți să urcați sau să coborâți niște trepte sau în momentele în care trebuie să vă urcați în mijloacele de transport în comun.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și siguranța

Siguranța este unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le îndeplinească un cărucior de fete. Materialul din care este confecționat un cărucior trebuie să fie solid, rezistent la posibile șocuri, foarte greu de dezechilibrat, de răsturnat, dar confortabil în același timp. De asemenea, hamul cu centurile de siguranță din interiorul căruciorului trebuie să fie trainic, dar sigur în egală măsură. Centurile de siguranță care alcătuiesc hamul au sisteme de prindere diferite, în mai multe puncte, fie în 3 puncte, fie în 5 puncte. Bineînțeles că cele care oferă mai multă siguranță și securitate sunt hamurile cu centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, bebelușul fiind fixat foarte bine și lipsit de posibilitatea de a cădea din cărucior în situații deosebite. Ajustabilitatea centurilor de siguranță trebuie efectuată cu ușurință pe măsură ce fetița crește. În ceea ce privește sistemul de închidere, acesta trebuie să fie trainic, să nu se poate desface din greșeală de către cea mică. Ar fi indicat să vină cu o siguranță pentru copii pe care să o poată accesa doar părinții.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și roțile

Calitatea roților influențează foarte mult calitatea plimbărilor – alegerea unor roți mai mari, compuse din cauciuc sau silicon, poate conduce la amortizarea șocurilor și poate permite fetiței să doarmă în continuare liniștită, indiferent de cât de accidentat este terenul pe care vă plimbați. De asemenea, pentru un plus în ceea ce privește și prețul, unele cărucioare de fete vin la pachet cu niște suspensii în cazul roților, rolul acestora fiind de a oferi o plimbare și mai plăcută pentru micuță.

Sistemul de frânare de care dispun roțile este un criteriu foarte important în alegerea unui cărucior de calitate. După cum probabil vă închipuiți, cele mai calitative cărucioare de fete sunt cele ce au frâne rezistente. Pentru a putea fi accesate cu mai multă ușurință și rapiditate, este bine să vă asigurați că acestea vin într-o culoare diferită față de cadru și roți. De asemenea, trebuie să testați modalitatea în care apăsați dumneavoastră frâna, cât de accesibilă este pentru piciorul dumneavoastră și cât de repede funcționează. Sistemul de frânare diferă, acesta poate fi pentru fiecare roată individuală sau doar pentru câteva. Cel mai important aspect nu este acesta, ci rezistența și ușurința folosirii acestuia. Dacă aveți posibilitatea, este indicat să alegeți frâne zimțate deoarece acestea se prind mai bine de roți. De asemenea, în funcție de activitățile pe care doriți să le practicați cu căruciorul de fete, puteți opta și pentru frâne de mână, mai ales dacă vă place să alergați în parc și doriți să mergeți și cu căruciorul.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și mânerele acestora

Un alt detaliu despre cărucioarele de fete care poate scăpa neobservat de către mulți părinți aflați a început de drum este mânerul acestora. Acest lucru se întâmplă deoarece mânerul nu afectează confortul sau siguranța micuței, ci este direct legat de confortul persoanei care împinge căruciorul. Cele mai bune mânere sunt cele care sunt căptușite integral întrucât asigură o priză mai bună, minimizează riscul apariției bătăturilor în palmă și aduc un plus de confort în cazul manevrabilității. De asemenea, este foarte important ca acest mâner să fie ajustabil în funcție de înălțime. Atunci când achiziționați un cărucior și îl testați în magazin pentru prima dată, este posibil ca acesta să fie la o înălțime potrivită pentru dumneavoastră sau să nu vi se pare un impediment. Totuși, trebuie să luați în calcul faptul că acel cărucior de fete va fi împins și de alte persoane decât dumneavoastră și e posibil ca diferențele de înălțime să fie destul de mari și să apară probleme cu spatele.

Un alt bonus ce poate fi adus de către mânerul căruciorului este acela al reversibilității. Un mâner reversibil vă va permite să schimbați modul de vizualizare al micuței. Când bebelușul este mic, direcția acestuia este bine să fie orientată către dumneavoastră. Pe măsură ce fetița crește, direcția de vizualizare ar trebui orientată către exterior pentru a începe să descopere împrejurimile.

Cele mai bune cărucioare pentru fete și spațiile de depozitare

Spațiile disponibile pentru depozitare ale unui cărucior sunt în general „coșul de cumpărături”, tăvița frontală și suportul pentru sticlă/biberon. Atenția la aceste detalii vă poate ușura cu mult plimbările, și mai ales vă poate ușura din punctul de vedere al greutăților pe care trebuie să le cărați cu dumneavoastră și pe care puteți să le depozitați în cărucior (ex: geanta de umăr în cazul mamei).

Coșul de cumpărături este spațiul cel mai mare de depozitare al unui cărucior de fete și nu numai. Acesta este localizat în partea de jos a căruciorului, sub spațiul în care este poziționat bebelușul. Când achiziționați un cărucior de fete este bine să verificați dacă acest spațiu de depozitare este amplasat la o distanță bună față de sol, dar și dacă îndeplinește nevoile pe care dumneavoastră le aveți față de un spațiu de depozitare. Țineți cont însă și de faptul că un spațiu de depozitare mai mare poate aduce dificultăți în ceea ce privește depozitarea și deplasarea căruciorului.

În cazul multor cărucioare, în fața bebelușului există o tăviță frontală care poate fi utilizată în momentul în care fetița poate sta în șezut. Pe această tăviță pot fi amplasate jucării pentru copilaș, sticluța cu apă sau diferite alte obiecte pentru a-i menține atenția atrasă. Este ideal ca această tăviță să fie detașabilă – astfel, nu veți avea dificultăți în ceea ce privește așezarea sau scoaterea micuței din cărucior. Dacă de tăviță sau de pereții căruciorului sunt prinse anumite jucării, trebuie să fiți atenți la dimensiunile acestora (nu trebuie să fie mici pentru că va exista riscul ingerării lor) și la felul desprinderii lor, dacă asta se poate întâmpla sau nu. Un alt accesoriu ajutător pentru persoana care împinge căruciorul este spațiul pentru biberon/sticluța cu apă a fetiței. Cel mai avantajos este cazul în care acesta este poziționat pe mânerul căruciorului pentru că astfel vi se va permite să îl accesați în timp ce vă plimbați și să î-l oferiți micuței, fără a vă mai opri sau a căuta în genți sau alte spații de depozitare.

 

Cele mai scumpe carucioare pentru fete

Cele mai scumpe cărucioare pentru fete

Prețul unui cărucior este direct proporțional cu calitatea materialelor folosite în realizarea lui, cu gradul de manevrabilitate, cu dotările prevăzute și cu existența accesoriilor suplimentare. Astfel, cele mai scumpe cărucioare pentru fete sunt cele realizate din bumbac sau materiale ecologice care nu dăunează sănătății copilului, care sunt ușor de manevrat […] mai mult »

Cele mai frumoase carucioare pentru fete

Cele mai frumoase cărucioare pentru fete

Alegerea unui cărucior potrivit presupune întrunirea mai multor condiții, precum: să fie sigur, confortabil, util, practic și, nu în ultimul rând, să aibă un aspect estetic plăcut. Cele mai frumoase cărucioare pentru fete sunt cele cu un design modern, în culori vesele (roșu, roz, violet, portocaliu) sau cu imprimeuri deosebite […] mai mult »

Cele mai ieftine carucioare pentru fete

Cele mai ieftine cărucioare pentru fete

Prețul unui cărucior variază in funcție de tipul acestuia, calitatea materialelor folosite, dotările și accesoriile cu care sunt prevăzute. Așadar, cele mai ieftine cărucioare pentru fete sunt cele standard, sport (în special, cele tip umbrelă) care sunt realizate din materiale sintetice și care, din păcate, nu oferă un grad de […] mai mult »