Top firme de cărucioare pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odată cu apropierea momentului venirii pe lume a micuţului încep să se înteţească grijile legate de tot ceea ce ar trebui făcut şi achiziţionat astfel încât sosirea copilului să nu prindă pe nimeni nepregătit şi, cel mai important, bebeluşului să nu îi lipsească nimic.

 

Orice părinte doreşte să se asigure că îi va oferi copilului cele mai bune condiţii de creştere şi dezvoltare şi va şti ce să facă astfel încât acest început de drum să fie unul frumos şi lin, aşa cum ar trebui să se întâmple ori de câte ori se naşte un copil.

Este inevitabil ca febra acestui moment să nu genereze teamă, încordare şi nelinişti, dar pentru ca totul să fie aşa cum trebuie cel mai indicat este ca viitorii părinţi să se informeze pentru fiecare palier în parte.

Atunci când pregăteşte camera micuţului, când achiziţionează mobilierul, hăinuţele, prosopelele şi cosmeticele, când se pregăteşte să cumpere căruciorul, scoicuţa sau scaunul de maşină, când are nelămuriri legate de temperatura din camera copilului sau de tipul de detergent folosit pentru spălarea lucruşoarelor, atunci când nu ştie cum ar trebui să-l îmbrace pe bebe când îl va scoate din maternitate, atunci când o avalanşă înspăimântătoare de întrebări şi necunoscute tinde să acapareze mintea şi sufletul unui părinte, cel mai bine este să se informeze, să ceară sfaturi avizate, să discute cu alţi părinţi care au traversat aceste etape, să fie deschişi şi curajoşi, deoarece răspunsurile vin şi toate lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

Orice părinte îşi doreşte ce este mai bun pentru copilul lui, fie că este vorba de hăinuţe, cădiţe, sortimente de lăptic, cosmetice sau scutecele.

Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când trebuie achiziţionat căruciorul, părintele încercând să se informeze cât mai corect care ar fi topul firmelor de cărucioare pentru copii, atbilit pentru produsele de pe piaţa noastră şi nu numai.

Alegerea unui cărucior nu este un lucru tocmai uşor. Fiecare trebuie să se gândească foarte bine cum ar trebui să fie, din ce materiale, cât va călători cu el, cine îl va manevra, cât spaţiu îşi permite pentru depozitare şi multe alte aspecte ce ar trebui luate în calcul în funcţie de fiecare caz în parte. Sunt mămici care vor să facă jogging în timp ce plimbă micuţul în cărucior, sunt cazuri în care căruciorul ar trebui neapărat să se plieze deoarece orice drum implică transportul iniţial cu maşina, sunt persoane care vor face şi piaţa în timp ce merg cu micuţul şi atunci vor dori un cărucior cu un coş de depozitare încăpător, sunt părinţi ce aşteaptă gemeni sau tripleţi şi sunt cei care doresc să beneficieze de maximum de posibilităţi într-un singur model.

Urmărind un top firme de cărucioare pentru copii, oricine va putea găsi modelul preferat, potrivit nevoilor şi dorinţelor sale.

Pentru ca  produsul cumpărat să fie în primul rând sigur pentru copil şi pentru a fi funcţional pentru cât mai mult timp, ar trebui urmărite anumite aspecte atunci când se cumpără un cărucior.

Atunci când se achiziţionează un cărucior trebuie verificat ca elementele legate de siguranţă să fie bine specificate şi proprii produsului respectiv. Stabilitatea căruţului este una dintre priorităţi. Trebuie verificat dacă îşi păstrează poziţia chiar dacă are agăţat de mâner un obiect. Se verifică agăţând un pachet de scutece sau o pungă cu câteva cumpărături. Tot la capitolul siguranţă căruciorul trebuie să fie dotat cu centura de siguranţă. Aceasta face parte din harnaşamentul căruciorului şi este indicat a avea diferite puncte de prindere, specifice fiecărei etape de dezvoltare a copilului. Modul de prindere al centurii ar trebui să fie uşor de manevrat, nu greoi, însă sigur, dotat eventual cu o siguranţă pe care copilul nu o poate manevra.

Frânele unui cărucior pentru copii sunt extrem de importante. La cea mai mică înclinare, căruciorul neţinut se poate deplasa şi nu numai. Chiar şi pe o suprafaţă plană căruciorul se poate pune în mişcare. Din acest motiv ori de câte ori căruciorul este lăsat liber se activează frâna.acesta este un dispozitiv montat pe roţi, care se activează prin apăsare cu piciorul şi tot cu piciorul de şi dezactivează.  Frâna unui cărucior trebuie acţionată cu uşurinţă şi trebuie să răspundă imediat ca funcţie.

Atunci când se achiziţionează un cărucior trebuie verificată modalitatea de pliere. Este o funcţie extrem de utilă, chiar necesară. Căruciorul se va plia pentru călătorii, pentru depozitare sau pentru o manevrare mai uşoară. Acest mecanism trebuie să fie foarte exact, uşor de utilizat şi compus din cât mai puţine manevre.

Manevrarea căruciorului reprezintă şi aceasta un aspect destul de important. În primul rând căruciorul al trebui să fie dotat cu mânere reglabile ca înălţime, astfel încât să poată fi ajustat în funcţie de persoana care îl manevrează. Un cărucior bun ar trebui să poată fi împins şi cu o singură mână fără a suferi devieri de direcţie.

Există accesoriile căruciorului cărora fiecare le va acordea atenţie în funcţie de ceea ce doreşte. Există modele prevăzute cu un coş de depozitare. Capacitatea acestuia va fi aleasă în funcţie de preferinţe şi nevoi.

Cel mai important aspect este cel al confortului. Aici se încadrează materialul din care este fabricat, capacitatea acestuia, forma, aspectul şi accesoriile specifice: huse de ploaie şi frig, umbreluţă de soare, sisteme de agăţare pentru jucării, bară de protecţie.

În ceea ce priveşte tipul căruciorului, fiecare va şti de ce are nevoie în funcţie de obiceiuri şi activităţi.

Există cărucioare standard, mai masive şi cu o greutate considerabilă, cărucioare uşoare, sub 20 de kg şi un sistem de pliere impecabil,  însă destinate bebeluşilor peste şase luni, cărucioare pentru jogging dotate cu anvelope mari şi frâne de mână, destinate tot micuţilor peste şase luni, cărucioarele pentru gemeni sau tripleţi, cărucioare cu trei roţi, cu roţi simple sau duble.

Tendinţa oricărui părinte este de achiziţiona un produs care va îndeplini cât mai multe funcţii, va fi durabil şi se va plia fiecărei etape de creştere a copilului. Astfel cărucioarele 3 în 1 par variante cea mai căutată şi apreciată. Acestea sunt dotate cu landou, scaun de maşină şi căruciorul destinat copiilor peste şase luni. Sistemele de prindere permit rotarea părţilor componente adaptându-le etapei respective. Sunt cărucioare care deţin şi scoica de transport, folosită doar pâna la vărsta de şase luni, scaunul de maşină reprezentând o piesă separată.

Printre modele aflate în  topul firmelor de cărucioare pentru copii existente pe piaţa de specialitate se pot enumera următoarele: Zipp Xtra 2 Quinny, Cangaroo Drift, Zipp Abdor, Coccolle, Pierre Cardine, Bebetto, Avenue System Brevi, Kunert Silver, Ovo Brevi, Quinny Mood, Chicco, Primii Paşi, Piticot.

Fiecare firmă pune la dispoziţia doritorilor produse de calitate, realizate după normele de siguranţă în vigoare şi dau posibilitate achiziţionării unui cărucior indiferent de posibilităţile financiare.

Fie că se optează pentru cărucioare simple ori mai complexe, fie că se doreşte achiziţionarea întregului sistem de 3 în 1, sau se aleg cărucioare cu trei sau patru roţi, firmele producătoare vin în întâmpinarea dorinţelor clienţilor cu cele mai variate modele, forme, materiale, culori şi funcţii. Produsele pot fi achiziţionate din magazinele de specialitate sau de pe site-uri destinate micuţilor, sunt însoţite de manual de utilizare şi de garanţie.

Garanţia unui produs rămâne activă atâta timp cât sunt respectate instrucţiunile de folosire şi de întreţinere a căruciorului.

Un cărucior nu va fi folosit pentru funcţii ce nu sunt specificate în manual. Un cărucior simplu nu va putea fi folosit în timpul efectuării jogging-ului, cum nici un cărucior destinat copiilor pentru şase luni nu va fi utilizat pentru un nou născut.

Respectarea instrucţiunilor  de folosire şi întreţinere sunt răspunzătoare de siguranţa copilului. Prin folosirea corectă a căruciorului şi prin activarea funcţiilor conform datelor furnizate de producător, copilul va fi în siguranţă şi părinţii vor fi mulţumiţi de produsul cumpărat.

Înainte de a achiziţiona un cărucior trebuie analizate toate aspectele legate de folosirea acestuia. Unde va fi folosit, de către cine, cât se va călători cu el, unde şi cum va fi depozitat,  ce fel de mâner este cel mai comod, ce tip de huse şi învelitori sunt necesare, cât de greu ar trebui să fie, ce tip de roţi să aibă şi ce desingn se doreşte, ce culoare sau  model.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *