Despre

Este de așteptat ca venirea pe lume a unui bebeluș să aducă cu sine agitație, teamă, stres, dar cu atât mai mult aduce bucurie, împlinire și dragoste. Printre toate lucrurile pe care trebuie să le pregătiți din timp: hăinuțe, cădiță, accesorii, geanta pentru spital, discuțiile cu doctorii, este imperios necesar să nu uitați de unul dintre cele mai importante lucruri, căruciorul. Acest cărucior, dacă este ales cum trebuie, ar trebui să fie alături de dumneavoastră și de bebelușul dumneavoastră timp de doi, trei ani de viață.

Sunt numeroase cerințe pe care trebuie să le luați în calcul, iar pentru cei care sunt părinți pentru prima oară e posibil să reprezinte o provocare alegerea acestuia. Pe piața din România, dar și pe cea internațională, există o varietate foarte mare de cărucioare, pentru toate tipurile de bugete și cerințe, însă tocmai această gamă largă de unde pot alege, îi induce pe părinți în eroare. În continuare, vă vom prezenta cele mai importante informații despre cărucioare și despre tipurile de cărucioare existente, pentru ca dumneavoastră să puteți lua cea mai bună decizie în ceea ce privește viitorul bebelușului.

Despre cărucioare sigure

Acest criteriu trebuie luat în considerare atunci când vine despre toate cărucioarele. Siguranța bebelușului dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Pentru a sta liniștiți în această privință este de preferat ca acest cărucior să aibă sisteme de prindere durabile și rezistente pe cadru, oferind astfel un plus de stabilitate. Hamul prevăzut în cadru trebuie să fie dotat cu centuri de siguranță în cât mai multe puncte de prindere. De obicei sunt de la trei până la cinci puncte de prindere, toate pentru umeri, picioare și talie. Când testați căruciorul, trebuie să vă asigurați că mecanismul de funcționare este ușor de utilizat, se blochează repede în poziție în care este pus și dacă oferă destulă siguranță copilului.

Un alt detaliu pe care este bine să îl luați în considerare este acela ca în interiorul sau pe marginea căruciorului să nu existe capse, ținte sau margini ascuțite, proeminente sau ieșite în relief în care bebelușul se poate răni atunci când este introdus în suport sau atunci când își mișcă mânuțele și piciorușele. De asemenea, trebuie să vă asigurați că centurile de siguranță au un sistem de închidere bine pus la punct – dumneavoastră ar trebui să puteți să le închideți și deschideți cu ușurință, dar sistemul nu trebuie să fie atât de ușor încât cel mic să o poată face și el. Luați în considerare și dacă sistemul de prindere permite o evoluție – când este mic, bebelușul poate fi prins în 5 puncte, dar pe măsură ce crește, numărul acestor puncte se poate reduce până la trei. Înainte să achiziționați căruciorul, verificați și sistemul de blocare al roților, pentru siguranța dumneavoastră și a bebelușului, acest sistem trebuie să fie practic și eficient.

Despre cărucioare ușor de strâns
După ce luați în considerare informațiile despre cărucioarele sigure, trebuie să priviți și un aspect mai practic al problemei – cât de ușor de strâns este acest cărucior. Manevrabilitatea căruciorului este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luați în calcul. În general, cărucioarele sunt transportate în mașini, iar dacă acestea necesită procedee complexe de strângere și pliere sau ocupă și mai mult loc atunci când se strânge, mulți părinți vor alege să se deplaseze fără cărucior și să poarte bebelușul în brațe. Multe dintre cărucioarele moderne se pot strânge printr-un sistem foarte ușor de accesat, cum ar fi apăsarea unei singure clapete sau a unui singur buton. Trebuie să analizați și spațiul pe care îl ocupă căruciorul atunci când este strâns – aveți în vedere faptul că este posibil să fiți nevoiți să călătoriți cu acest cărucior atât în avion, tren, mașină personală, cât și în mijloacele de transport în comun.

Despre cărucioare 3 în 1
Un lucru știu despre copii este acela că micuții cresc foarte repede, așadar unul dintre cele mai importante aspecte despre cărucioare a devenit tranziția acestuia pe măsură ce bebelușul înaintează în vârstă. Cărucioarele ce prevăd sisteme 3 în 1 permit transformarea în landou, scoică și cadru de cărucior sport, aceste sisteme fiind exact ceea ce îi trebuie nou-născutului pe măsură ce avansează în etapele de bebeluș și copil mic. În primele luni de viață, cea mai ideală formă este cea de landou, care poate fi utilizat și ca pătuț, în cazul în care bebelușul a adormit și nu se dorește trezirea acestuia când se ajunge undeva. Scoica este cea destinată călătoriei cu mașina, datorită forme, iar căruciorul sport este ultima etapă de tranziție, atunci când bebelușul își poate susține singur capul și poate sta așezat în fund. Există și posibilitatea achiziționării unui tip de cărucior 2 în 1, fără scoica pentru scaunul auto, în acest caz fiind necesară achiziționarea separată a unui scaun de mașină.

Despre cărucioare cu trei roți
Când vine vorba despre cărucioare, trebuie să aveți în vedere și manevrabilitatea acestuia. Din experiența și din spusele mai multor mămici, cărucioarele ce au trei roți sunt mai ușor de manevrat, în special dacă este nevoie să o faceți  cu o singură mână. În mod normal, orice cărucior ar trebui să permită împingerea cu o singură mână și să-și păstreze o linie dreaptă în timpul mersului, de asemenea, ar trebui să se poate lua și curbele foarte ușor cu o singură mână, precum și rotirea acestuia. În calitate de părinte, trebuie să fii capabil să realizezi mai multe lucruri simultan, de aceea manevrarea căruciorului cu o singură mână poate consista într-un avantaj. Când alegeți un cărucior, asigurați-vă că vă ajunge la nivelul taliei. Acest aspect oferă un plus de confort pentru părinte și asigură o mai bună manevrabilitate a căruciorului. Cărucioarele cu trei roți beneficiază de mai multe sisteme la roți și trebuie să acordați atenție în plus când îl testați, în privința frânelor și a rotirii roților.

Despre cărucioare rezistente
Când achiziționați un cărucior, cel mai probabil nu știți unde vă veți plimba cu el în următorii ani de viață. Materialul din care sunt confecționate roțile poate fi foarte important, în special dacă vă veți plimba cu acest cărucior prin excursii, pe suprafețe denivelate sau cu gropi, la munte sau în alte zone accidentate. De asemenea și materialul din care este confecționat este important, precum și locul de depozitare pe care îl veți alege. Asigurați-vă ca acest cărucior este prevăzut și cu protecție pentru ploaie, în cazul în care acest lucru se întâmplă neprevăzut când sunteți afară. Rezistența și durabilitatea unui cărucior sunt aspecte ce trebuie luate în considerare de toți părinții, dar mai ales de cei care își doresc să mai aibă și alți bebeluși în viitor și vor să economisească bani prin refolosirea aceluiași cărucior pe care l-a avut și primul copil.

Despre cărucioare prevăzute cu accesorii
Despre cărucioarele cu accesorii trebuie să știți că pot fi foarte utile. Aceste accesorii se pot referi la suportul pentru biberon, coșul pentru depozitare, sistemul de acoperire pentru ploaie, plasă de țânțari, umbrelă și multe altele. Fiecare accesoriu adus în plus unui cărucior îi va crește și prețul. În funcție de necesitatea pe care o puteți avea dumneavoastră sau bebelușul dumneavoastră puteți stabilit dacă un accesoriu își merită banii sau nu. În cazul în care este vorba de anumite accesorii detașabile sau care se pot muta, este important să verificați practicabilitatea acestora și ușurința cu care sunt manevrate, întrucât multe dintre ele pot fi incluse în cărucior doar pentru design, fiind complet inutile pentru părinți sau copii, dar contra unui cost suplimentar.

Despre cărucioare cu mâner reversibil
Atunci când un bebeluș se află în primele luni de viață, lumea înconjurătoare îl poate sperie și agita, prin urmare este recomandat de către medicii specialiști ca bebelușul să fie poziționat în cărucior cu fața către părintele care îl plimbă. Pe măsură ce înaintează în vârstă și devine tot mai interesat de mediul înconjurător, poziția bebelușul trebuie schimbată către exterior, cu față către sensul de mers. Dacă veți alege un cărucior ce dispune de un mâner reversibil, veți putea face această schimbare foarte ușor, dintr-o singură manevră. Dacă alegeți un cărucior cu landou, sistemul nu mai ține de mânerul reversibil, ci de modalitatea de a fixa fie landoul, fie căruciorul sport pe șasiul principal. De cele mai multe ori, cărucioarele sport dotate cu mâner reversibil dispun de un sistem rotativ prin care roțile din față pot deveni nepivotante, iar cele din spate devin pivotante și invers.

Despre cărucioare cu spate reglabil
Dacă nu luați în considerare mai multe aspecte atunci când faceți selecția căruciorului, este posibil să vă confruntați cu problema de a schimba un număr mai mare de cărucioare pe parcursul a 2, 3 ani. Cărucioarele sunt destinate să îndeplinească nevoile părinților, dar mai ales pe cele ale bebelușului. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le analizați atunci când achiziționați viitorul cărucior este spătarul reglabil. Poziția pe care trebuie să o aibă un bebeluș diferă în funcție de activitatea pe care o desfășoară. Prin urmare, acesta își schimbă poziție dacă se plimbă, dacă doarme, dacă mănâncă etc. și de fiecare dată trebuie să aibă spatele drept, pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință dacă beneficiați de un cărucior cu spate reglabil.

Despre cărucioare practice, nu scumpe
De foarte multe ori părinții se lasă influențați de prețul unui cărucior și au tendința de a-l alege pe cel mai scump crezând că este cel mai bun. Din păcate, de cele mai multe ori aceste cărucioare scumpe nu se pliază pe cerințele și nevoile părintelui, nici ale copilului. Pentru achiziționarea unui cărucior potrivit, trebuie să luați în considerare aspectele enumerate mai sus și nivelul de confort pe care îl resimțiți și dumneavoastră, fără să luați în considerare neapărat prețul. Acesta poate plusa și datorită brand-ului, nu neapărat a serviciilor pe care le poate îndeplini.

 

Cele mai bune branduri de carucioare

Nici nu ai trecut deja de cel de-al doilea trimestru de sarcină că te și gândești la cele mai bune branduri de cărucioare, dar și la alegerea unui mobilier de calitate ori pur și simplu la identificarea produselor de care are nevoie un bebeluș în primii ani de viață pentru […] mai mult »

Carucioare originale

Cărucioare originale

Cărucioarele originale ies în evidență nu numai prin prețul de achiziție, ci și prin designul deosebit, unic, tehnica modernă și elementele inedite, sigure și durabile folosite în proiectarea lor. Spre exemplu, un producător auto a colaborat cu o companie producătoare de cărucioare pentru copii și, împreună, au creat un model […] mai mult »

Carucioare de lux

Cărucioare de lux

Modelele de cărucioare care au ca sursă de inspirație aristocrația britanică din secolul XIX îmbinată cu designul contemporan, lucrate manual de meșteri pricepuți, folosind materiale de cea mai bună calitate, sunt incluse în categoria cărucioarelor de lux. Acestea se remarcă prin designul elegant (care îmbină elementele sigure și durabile cu […] mai mult »

Top firme de cărucioare pentru copii

Odată cu apropierea momentului venirii pe lume a micuţului încep să se înteţească grijile legate de tot ceea ce ar trebui făcut şi achiziţionat astfel încât sosirea copilului să nu prindă pe nimeni nepregătit şi, cel mai important, bebeluşului să nu îi lipsească nimic.   Orice părinte doreşte să se […] mai mult »

La ce să fii atentă când cumperi un cărucior la mâna a doua

Da. E adevărat. Unii copii nu stau prea mult în cărucior, motiv pentru care, investiția într-unul nou nu se prea merită. Însă dacă alegi pentru varianta second, atunci e bine să ții cont de câteva aspecte. În ultimul timp, schimbul de lucruri între mămici a luat o adevărată amploare. Și […] mai mult »